Gundabad Ogr

Trolle, zmory i inne potwory.

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Simao28
Treser wargów
Posty: 15
Wiek: 29
Dołączył: 16 cze 2017
Skąd: Pszczyna

01 mar 2018, 15:05

Jak w temacie - czy mógłby ktoś rozjaśnić zasadę specjalną owego jegomościa zwaną
"relentless advance"? Chodzi mi o to, że napisane jest w podręczniku, że jak już przeszarżuje przez swoje szeregi to model, na którym kończy szarżę staje sięautomatycznie ofiarą. Czy mam to rozumieć, że jest natychmiast załatwiony czy wiąże się to jeszcze np. z wykonaniem jakieś czynności, no i jak ta zasada ma się np. w przypadku kawalerii, bohaterów czy też innych potworów.
Awatar użytkownika
TonyStark
Redaktor
Posty: 1955
Wiek: 28
Dołączył: 15 sty 2009
Skąd: Krk

01 mar 2018, 16:22

Ginie. Ściągasz model ze stołu. A modele przez które przechodził dostają tylko obrażenia.
Wszystkich graczy z Krakowa zapraszam do naszej grupy na Facebooku! -->LotR w Krakowie<--
Awatar użytkownika
Kronos
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 243
Wiek: 25
Dołączył: 14 lut 2013
Skąd: Wrocław

01 mar 2018, 16:50

Rozumiem, że ten zapis odnosi się do "ostatniego" przyjaznego modelu, który został staranowany przed dobiciem do walki z przeciwnikiem tak?

Bo ten zapis sugeruje że chodzi o cel szarży bo to na nim Ogr "kończy ruch".
"A model that they end their move on is automatically removed as a casualty."

Czy warunkiem przejścia dalej jest zabicie przyjaznego modelu, czy on przechodzi "ponad nimi" i tylko obrywają s3 - jeśli tak to skoro jest to szarża na przeciwnika to wychodziłoby na to że ostatnim modelem na którym się zatrzymuje jest przeciwnik, którego automatycznie zabija :P
Jesteś z Wrocławia i nie wiesz co, gdzie i jak? Napisz pm.
Grupa na fb: https://www.facebook.com/groups/771243309591323/
Awatar użytkownika
Fenomen
Bębniarz z głębin
Posty: 146
Wiek: 28
Dołączył: 19 lut 2010
Skąd: Wrocław

01 mar 2018, 16:55

No wlasnie, bo to by oznaczalo ze takim Ogrem podjezdzasz do Borka na koniu, ktory zginie, jesli spelni sie wszystkie wymogi, cxyli przechodzi sie przez szeregi sojuszniczych modeli
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król – tułacz wróci na stolicę.
*Slay
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 322
Dołączył: 13 gru 2014
Skąd: Kalisz/Wrocław

01 mar 2018, 17:00

Przechodzi przez sojusznicze i jeżeli na jakimś sojuszniczym skończy ruch to go zabija :)

I tyle :)

Nie chodzi po konnych jednostkach, musi stać na modelu, żeby go zabić z miejsca.
Slay's Studio zaprasza z zamówieniami na malowanie/rzeźbę :)

https://www.facebook.com/slaysstudio

Pozdrawiam
Kamil :)
Awatar użytkownika
Kronos
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 243
Wiek: 25
Dołączył: 14 lut 2013
Skąd: Wrocław

01 mar 2018, 17:02

A jeśli stoi na kilku? Jeden ginie a reszta się odsuwa ? I jeszcze raz, warunkiem przejscia jest zabicie (tak jak mumak) czy przechodzi "nad" modelami?
(Ten zapis dla mnie pozostawia bardzo dużo znaków zapytania)
Jesteś z Wrocławia i nie wiesz co, gdzie i jak? Napisz pm.
Grupa na fb: https://www.facebook.com/groups/771243309591323/

ODPOWIEDZ