Iron Hills Chariot

Batman, Spiderman, Punisher, Blade i inne takie...

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Simao28
Treser wargów
Posty: 19
Wiek: 29
Dołączył: 16 cze 2017
Skąd: Pszczyna

25 paź 2018, 8:38

Witam.
Mam pytanie odnośnie IH Chariot w wersji z kapitanem. Doczytałem w zasadach, że takowy traktowany jest jako bohater, ale zastanawiam się, jak zmontować z nim warband tj. czy powinien wyglądać on tak:
IH Chariot + 12 Goat Riders
czy tak:
IH Chariot (w tym 3 załogantów traktowanych jako 3 odrębne modele) + 9 Goat Riders.
Awatar użytkownika
TonyStark
Redaktor
Posty: 1957
Wiek: 28
Dołączył: 15 sty 2009
Skąd: Krk

25 paź 2018, 10:00

Opcja 1 jest prawidłowa.
Wszystkich graczy z Krakowa zapraszam do naszej grupy na Facebooku! -->LotR w Krakowie<--
Awatar użytkownika
Kat
Poskramiacz pająków
Posty: 1320
Wiek: 28
Dołączył: 24 sty 2008
Skąd: Nie-zły Ent (Dębica)

25 paź 2018, 10:15

A obsługa chariotu liczy sie do liczebnosci czy "count as one" ? Bo w wypadku gdy kazdy na rydwanie zwieksza liczebnosc armii zajmuja tez miejsce w warbandzie
Wojownik "Zachodniej Ukrainy"
Awatar użytkownika
_MCK_
Gobliński jeździec
Posty: 97
Wiek: 27
Dołączył: 08 lis 2012
Skąd: Warszawa/Kielce

25 paź 2018, 13:25

Rydwan z Czempionami jest liczony jako 4 modele, które po zniszczeniu rydwanu zdają test upadku. Rydwan liczy się jako bohater armylistu Erebor Reclaimed, nie może prowadzić warbandy, jeśli ma być liderem armii to jest powążący nim Balin.

Zwykły rydwan jest liczony jako jeden model. Po jego zniszczeniu giną wszyscy załoganci.

Rydwan z dokupionym kapitanem liczy się jako bohater army listu Iron Hills, może prowadzić warband oraz może być liderem.

ODPOWIEDZ