O jeźdźcu i wierzchowcu (wydzielone z nowości)

"Konia, konia, królestwo za konia!"

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Awatar użytkownika
Lurtz15
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 215
Rejestracja: 25 sty 2008, 13:59
Skąd: a żebym ja wiedział...

Post autor: Lurtz15 » 11 lut 2008, 20:49

No nie wiem...

W AB piszę że za każdy zabrany puntk zywotności. A mogę szeregowcowi zabrać 6 takich punktów, co z tego, że nie przeżyje :twisted:

Podaj mi jakiś cytat mówiący o tym, ze nie mogę zadać więcej ran niż jest w profilu jednostki.
Gram for fun

a nie ma większego fanu niż masakrowanie armii przeciwnika:-)

Awatar użytkownika
lunatyk
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 519
Rejestracja: 24 sty 2008, 18:41
Skąd: Dębica

Post autor: lunatyk » 11 lut 2008, 20:54

Lurtz15 pisze:W AB piszę że za każdy zabrany puntk zywotności

Sam sobie odpowiedziałeś :) Jak możesz zabrać mu coś czego nie ma? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Khazad
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 532
Rejestracja: 19 wrz 2007, 14:05
Skąd: Loobleen

Post autor: Khazad » 11 lut 2008, 20:57

Zwykły szeregowiec ma jeden punkt żywotności i tylko jeden możesz mu zabrać. Nie cuduj. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Lurtz15
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 215
Rejestracja: 25 sty 2008, 13:59
Skąd: a żebym ja wiedział...

Post autor: Lurtz15 » 11 lut 2008, 21:32

No ale można się nad nim popastwić :twisted:

Taka bestia może go jednacześnie gryść i drapać, a Khamul atakować mieczem :>:

Myślę że jak ruce kościami jednocześnie, to mogę mu wyssać większą ilość ran- co z tego, że umiera po jednej. Podajcie jakiś cytat który mówi, że tak nie można.
Gram for fun

a nie ma większego fanu niż masakrowanie armii przeciwnika:-)

Awatar użytkownika
BlackMist
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 490
Rejestracja: 23 sty 2008, 21:57
Skąd: Londyn

Post autor: BlackMist » 12 lut 2008, 9:50

Myślę że jak ruce kościami jednocześnie, to mogę mu wyssać większą ilość ran
No właśnie to co piszesz jest nielogiczne, nie możesz mu wyssac czegoś czego nie ma.

"Most models have only 1 Wound on their characteristic profile. Where this is the case, the loser suffers a wound and is slain"
To z podstawowych zasad walki, które mógłbyś poczytac.

Możesz takiej osobie zadac maksymalnie 1 rane, niezależnie od tego ile 6 rzucisz, ponieważ po pierwszej ranie automatycznie schodzi, więc Khamul dostaje tylko 1 punkt woli.

Awatar użytkownika
Hawk
Pomocnik Szamana
Posty: 920
Rejestracja: 24 sty 2008, 7:22
Skąd: Wrocław/UWO

Post autor: Hawk » 19 lut 2008, 14:49

Lurtz15 pozwole sobje wyjaśnić tą zasade na przykładzie ż życia codzienego weśmy takiego kiosząkowca kradnącego portfel przechodzniowi to że wsadzi on mu 6 razy łape do kieszeni nie spowoduje tego że ten przechodzień bendzie miał 6 portfeli :o::
Nie wiesz jak poprawić swoje wyniki w Lotra ?
Nie martw się .
Wróżbita Maciej rozwiąże twoje wszystkie problemy

/Sodówka uderzyłą mi do głowy bo Ajas tak twierdzi ;O

Awatar użytkownika
Marat
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 348
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:47
Skąd: inąd / Siemce

Post autor: Marat » 19 lut 2008, 19:28

Ale nie wsadzi łapy po portfel 6 razy w tym samym czasie do jego kieszeni.
One, two, Freddy’s coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.

Awatar użytkownika
Khazad
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 532
Rejestracja: 19 wrz 2007, 14:05
Skąd: Loobleen

Post autor: Khazad » 19 lut 2008, 19:33

Możemy skończyć temat wsadzania rąk po portfele? :D Zasady mówią wyraźnie że pomysł Lurtza jest zabroniony i kropka.

Awatar użytkownika
Merisian
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 390
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:08
Skąd: Zamość

Post autor: Merisian » 28 lip 2008, 8:14

Hej :!: czy moge wystawić sobie konnego bohatera, <wsyawiam konia i obok niego pieszego pohatera, tak aby się stykali podstawkami> to wtedy co ture nie zdaje koń breaka bo się styka? Czy jak? Móge sobie iśc z nim stykniętym podstawką cały czas i siąść np w 5 turze?
"...Jeźdźcy zdawali się godni szlachetnych wierzchowców, jak one dorodni i smukli; spod lekkich hełmów jasne niby len włosy spływały im na plecy, twarze mieli surowe, spojrzenie bystre...”

Awatar użytkownika
BlackMist
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 490
Rejestracja: 23 sty 2008, 21:57
Skąd: Londyn

Post autor: BlackMist » 28 lip 2008, 8:40

Nie możesz. Wystawiasz bohatera na koniu, jeśli z niego zejdzie to koń ucieka (chyba, że grasz w domu i przeciwnik się na to zgodzi, lub turniej ma jakieś zasady specjalne tego dotyczące).

Awatar użytkownika
skrzat
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 243
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:30
Skąd: Wrocław / KonFederacja Dolnośląska

Post autor: skrzat » 26 sty 2009, 22:39

Wiem, że to dość dziwne pytanie, ale muszę się spytać. Ile ruchu ma Asfaloth? Nie znalazłem tego w książce, więc pytam utaj, bo słyszałem dwie wersje 12" i 10", która poprawna? Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam,
Skrzat
Trzeba urodzić się błaznem, by zostać królem.
-Trzy Wiedźmy

Awatar użytkownika
Araniik
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 281
Rejestracja: 17 mar 2008, 16:15
Skąd: Myślenice ( Kraków )

Post autor: Araniik » 26 sty 2009, 22:54

Asfaloth, czyli zwykły kunik imienny, niczym się nie różni, od innych koni, 10" bo 12" ma tylko Shadowfax ;)

Mróva
Pomocnik Szamana
Posty: 944
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:25
Skąd: skądinąd. Ostrów Wlkp.

Post autor: Mróva » 27 sty 2009, 7:19

Araniik pisze:bo 12" ma tylko Shadowfax
I Felarof :wink:
Darth Vather pisze:Zna ktoś tytuł głównej muzyki z Władcy Pierścieni? Brzi to jakoś tak TaMTaMTaM TamTamTam TamTamTam TamTamTaaam Tam TamTam

Awatar użytkownika
tarkin1230
Gobliński jeździec
Posty: 54
Rejestracja: 23 cze 2010, 10:24
Skąd: Piła

Post autor: tarkin1230 » 22 paź 2010, 16:10

mam 2 pytanie :
1. Ile sie porusze tropiciel na wargu cali jesli chce strzelic 5 cali czy 10 cali ?
2. Ten immienny kon rusza sie 12cali rozumiem ? nic innego nie ma ?

Awatar użytkownika
Flatline2
Bębniarz z głębin
Posty: 160
Rejestracja: 25 paź 2009, 19:20
Skąd: Bielsko_Biala

Post autor: Flatline2 » 22 paź 2010, 16:20

1- polowe ruchu czyli 5
2-Nic innego prócz zwiększonego ruchu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kawaleria”