Bohaterski ruch

Batman, Spiderman, Punisher, Blade i inne takie...

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Ismaril
Honorowy Redaktor
Posty: 2233
Rejestracja: 19 wrz 2007, 10:15
Skąd: Świdnik / Warszawa

Post autor: Ismaril » 23 gru 2008, 8:13

Ze się wtrącę - to nie jest moja interpretacja tylko Kirdana.

Stefan
Gobliński jeździec
Posty: 90
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:22
Skąd: Świdnik

Post autor: Stefan » 13 sty 2009, 20:38

A właśnie też mam pytanie odnośnie heroików. Deklaruję Nazgulem mój przeciwnik powiedzmy konnym Aragornem. Załóżmy, że wygrywam i udało mi się rzucić rozkaz na Aragorna i cofam go do tyłu. I teraz:
1. Heroik liczymy od miejsca przed rozkazem, a wojownicy muszą iść za Aragornem.
2. Heroik liczymy od miejsca po rozkazie.
3. Nie bierzemy pod uwagę rozkazu i liczymy od miejsca przed rozkazem tak jakby bohater się nie poruszył (to wg mnie odpada chyba).

Awatar użytkownika
Widelec
Nadzorca Trolli
Posty: 757
Rejestracja: 06 sie 2008, 19:51
Skąd: Racibórz/Wrocław

Post autor: Widelec » 13 sty 2009, 20:48

4. Bohater po rozkazie nie może wykonywać heroikiów
[Ja] Ja mam grupę krwi 0Rh+
[Kumpel] Ale AB??

Awatar użytkownika
Kirkor
Pomocnik Szamana
Posty: 981
Rejestracja: 16 gru 2008, 12:15
Skąd: Zaklików

Post autor: Kirkor » 26 sty 2009, 13:43

Czy jeśli Saruman ma zwiękoszony SF to jego heroiki też mają tyle zasięgu?
Forth Eorlingas!!!

WIP: http://www.mitril.pl/forum/viewtopic.php?t=15310

przyjmuję zamówienia na malowanie, zdjęcia w CMP, zapraszam Tanio i porządnie!

Mróva
Pomocnik Szamana
Posty: 944
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:25
Skąd: skądinąd. Ostrów Wlkp.

Post autor: Mróva » 26 sty 2009, 15:50

Nie.
Darth Vather pisze:Zna ktoś tytuł głównej muzyki z Władcy Pierścieni? Brzi to jakoś tak TaMTaMTaM TamTamTam TamTamTam TamTamTaaam Tam TamTam

Awatar użytkownika
DariuS
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 565
Rejestracja: 07 lis 2008, 18:59
Skąd: Warszawa

Post autor: DariuS » 26 sty 2009, 15:53

nie... SF jest tylko do utrzymania armii po breaku i nie zwiększa zasięgu heroików
czyli cały czas ma 6"
Jeśli komuś się to nie podoba - zwracam wpisowe. Dziękuję bardzo za uwagę, do widzenia.

Awatar użytkownika
Kirkor
Pomocnik Szamana
Posty: 981
Rejestracja: 16 gru 2008, 12:15
Skąd: Zaklików

Post autor: Kirkor » 29 sty 2009, 17:30

Sytuacja. Mam Gale w Sarka, wykonuje bohaterski ruch Sarkiem i się ruszam figsami i Galą a następnie robię to samo tylko że Galą. Mogę tak zrobić, mi się wydaję że mogę ale nie jestem pewien więc chciałby, zapytać się o radę jakiegoś gracza z większym doświadczeniem. Z góry dzięki za pomoc.
Forth Eorlingas!!!

WIP: http://www.mitril.pl/forum/viewtopic.php?t=15310

przyjmuję zamówienia na malowanie, zdjęcia w CMP, zapraszam Tanio i porządnie!

Awatar użytkownika
rudzik
Gobliński jeździec
Posty: 51
Rejestracja: 22 mar 2008, 15:33
Skąd: z lochu

Post autor: rudzik » 29 sty 2009, 17:34

Nie bo kazda jednostka moze sie ruszac tylko w jednym heroiku
Nadzorca Lochu----> to ja xD

Awatar użytkownika
Konradussss
Redaktor
Posty: 821
Rejestracja: 31 gru 2008, 19:10
Skąd: Wrocław / KonFederacja Dolnośląska

Post autor: Konradussss » 29 sty 2009, 17:35

Ale przecież nie mogą być dwa heroiki na turę / stronę. Chyba że się mylę...

Awatar użytkownika
welsh
Pomocnik Szamana
Posty: 965
Rejestracja: 25 sty 2008, 18:35
Skąd: Poznań

Post autor: welsh » 29 sty 2009, 17:36

Możesz,ale w tym drugim heroiku możesz się ruszyć tylko modelami, które się nie ruszyły w pierwszym.
Gandalf pisze: Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?

Awatar użytkownika
Kirkor
Pomocnik Szamana
Posty: 981
Rejestracja: 16 gru 2008, 12:15
Skąd: Zaklików

Post autor: Kirkor » 29 sty 2009, 17:55

Aha, dobra już rozumiem, Saruman robi ruch i rusza się z 10 elfami a gala drugi ruch z 5 elfami które nie poruszyły się z sarkiem aha dzięki za pomoc.
Forth Eorlingas!!!

WIP: http://www.mitril.pl/forum/viewtopic.php?t=15310

przyjmuję zamówienia na malowanie, zdjęcia w CMP, zapraszam Tanio i porządnie!

Mróva
Pomocnik Szamana
Posty: 944
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:25
Skąd: skądinąd. Ostrów Wlkp.

Post autor: Mróva » 29 sty 2009, 17:59

Konradussss pisze:Ale przecież nie mogą być dwa heroiki na turę / stronę. Chyba że się mylę...
Mylisz się :)
Darth Vather pisze:Zna ktoś tytuł głównej muzyki z Władcy Pierścieni? Brzi to jakoś tak TaMTaMTaM TamTamTam TamTamTam TamTamTaaam Tam TamTam

Awatar użytkownika
Kirkor
Pomocnik Szamana
Posty: 981
Rejestracja: 16 gru 2008, 12:15
Skąd: Zaklików

Post autor: Kirkor » 09 lut 2009, 7:27

Czy może tak być że zrobię bohem bohaterski ruch a następnie bohaterską walkę tym samym bohem? Z góry dzięki za pomoc.
Forth Eorlingas!!!

WIP: http://www.mitril.pl/forum/viewtopic.php?t=15310

przyjmuję zamówienia na malowanie, zdjęcia w CMP, zapraszam Tanio i porządnie!

Awatar użytkownika
Marat
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 348
Rejestracja: 23 sty 2008, 20:47
Skąd: inąd / Siemce

Post autor: Marat » 09 lut 2009, 7:41

Tak. O ile masz dość potęg.
One, two, Freddy’s coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.

Awatar użytkownika
fish13
Bębniarz z głębin
Posty: 129
Rejestracja: 25 sty 2008, 15:02
Skąd: Radomsko

Post autor: fish13 » 14 lip 2009, 19:57

Mam takie pytanie co do heroicznego ruchu jeżeli zadeklaruję jakimś tam bohaterem to nie mogę się nim poruszać "na raty" to znaczy najpierw ruszę się nim 6 cm później pozostałymi figurkami odtoruję mu drogę i kolejne 8 cm bohaterem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bohaterowie”