Elladan i Elrohir, Murin i Drar

Batman, Spiderman, Punisher, Blade i inne takie...

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Awatar użytkownika
luckero
Posty: 1876
Rejestracja: 12 wrz 2007, 13:02
Skąd: Kraków

Elladan i Elrohir, Murin i Drar

Post autor: luckero » 27 sie 2008, 11:55

Czy w przypadku bohaterów kupowanych razem (E&E, Murin i Drar), w scenariuszach typu "Zabić generała" wystarczy zabić jednego, czy może trzeba uśmiercić ich obu?
Ostatnio zmieniony 06 mar 2009, 20:45 przez luckero, łącznie zmieniany 1 raz.

DEAD
Poskramiacz pająków
Posty: 1274
Rejestracja: 04 maja 2008, 13:03
Skąd: Toruń

Post autor: DEAD » 27 sie 2008, 12:19

Myślę,że jednego którego wybierze gracz nim grający.A czy można wykupić Elladanowi zbroje a Elrohirowi c.zbraoje,używając ich razem?
Ajas pisze:Dunedain, DEAD - chyba specjalnie dla Was zacznę wlepiać upomnienia za pisanie głupot związanych z zasadami gry -.-Boromir CoWT cierpi z powodu kary -1 do rzutu na wygranie walki z racji posiadania sztandaru

Mróva
Pomocnik Szamana
Posty: 944
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:25
Skąd: skądinąd. Ostrów Wlkp.

Post autor: Mróva » 27 sie 2008, 12:37

DEAD pisze:A czy można wykupić Elladanowi zbroje a Elrohirowi c.zbraoje,używając ich razem?
Nie. Kupujesz ekwipunek taki sam dla obu.
Darth Vather pisze:Zna ktoś tytuł głównej muzyki z Władcy Pierścieni? Brzi to jakoś tak TaMTaMTaM TamTamTam TamTamTam TamTamTaaam Tam TamTam

Awatar użytkownika
Mazi
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 442
Rejestracja: 24 sty 2008, 19:20
Skąd: Rzeszów

Post autor: Mazi » 27 sie 2008, 12:47

Wg mnie to powinno zależeć od sędziego. Jest to zgredowski trik ale Mróva ma racje bo tak samo jest z VWT bo za zabicie jednej jednostki z tego zestawu nie dostajesz punktów. Zdeka by to było dziwne zginą np. tarczownik z VWT i dostajesz za niego 12,5p :xD:
LotR - jeśli nie widać różnicy to po co grać w Battle'a

Awatar użytkownika
welsh
Pomocnik Szamana
Posty: 965
Rejestracja: 25 sty 2008, 18:35
Skąd: Poznań

Post autor: welsh » 27 sie 2008, 12:49

Mazi: ale za poszczególne części VWT są pkt, zerknij w uściślenia sędziowskie.
Gandalf pisze: Czy życzysz mi dobrego dnia, czy oznajmiasz, że dzień jest dobry, niezależnie od tego, co ja o nim myślę; czy sam dobrze się tego ranka czujesz, czy może uważasz, że dzisiaj należy być dobrym?

Awatar użytkownika
Mazi
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 442
Rejestracja: 24 sty 2008, 19:20
Skąd: Rzeszów

Post autor: Mazi » 27 sie 2008, 13:01

Wybacz ale nie widzę tego bo uściślenie które są na stronie główniej mitrila są z 28 czerwca i tam nic nie ma chyba że są nowsze do proszę daj mi linka bo czuje że nie tylko to mnie zadziwi :y?:

Wracając do tematu
Więc jak to tak wygląda to sprawiedliwe będzie jak się będzie wybierać jednego.
W sumie to i tak wszystko zależy sędziego i tego co pisał scenariusz
LotR - jeśli nie widać różnicy to po co grać w Battle'a

Awatar użytkownika
luckero
Posty: 1876
Rejestracja: 12 wrz 2007, 13:02
Skąd: Kraków

Post autor: luckero » 27 sie 2008, 13:08

Mazi pisze:Wybacz ale nie widzę tego bo uściślenie które są na stronie główniej mitrila są z 28 czerwca
Nikt mnie o tym nie poinformował, że są nowsze - właśnie je uaktualniłem i ten zapis rzeczywiście występuje.

Awatar użytkownika
drachenfeles
Pomocnik Szamana
Posty: 901
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:18
Skąd: Kraków

Post autor: drachenfeles » 27 sie 2008, 13:29

warto czasem zaglądać na forum LO, ja nie mówię, że często bo zasadniczo nic się tam nie dzieje ale czasem
Megatona - Amerykańska jednostka miary demokracji

Awatar użytkownika
skrzat
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 243
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:30
Skąd: Wrocław / KonFederacja Dolnośląska

Post autor: skrzat » 23 gru 2008, 15:54

Wiem, że to pytanie się już pojawiło, ale nie ma na nie odpowiedzi. Jesli wystawiamy E&E lub Murina & Drara to czy w scenariuszy typu To Kill a King lub CoC muszę wybrać jednego, czy czy liczą się obaj. W sumie sądzę, że sędzia decyduje, ale może było takie uściślenie, a je przegapiłem.

Pozdrawiam,
Skrzat

EDIT: Z tego co wiem. Właśnie ja chcę wiedzieć na pewno, może się sędziowie ogólnopolscy odezwą, bo oni pewnie mieli już z tym styczność.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 16:49 przez skrzat, łącznie zmieniany 1 raz.
Trzeba urodzić się błaznem, by zostać królem.
-Trzy Wiedźmy

Awatar użytkownika
Ajas
Redaktor
Posty: 5544
Rejestracja: 25 sty 2008, 20:24
Skąd: Poznań AP

Post autor: Ajas » 23 gru 2008, 16:01

Z tego co wiem, to wybieramy jednego z każdego z tych duetów.

Pozdrawiam, Ajas :D
KedzioR_vo do Offa o cyckach pisze:MaRta radzi, żebyś se cycki w necie pooglądał, bo widać, że nie wiesz, jak wyglądają (:D)
Jesteś z Poznania? kliknij!

Czarmilion
Gobliński jeździec
Posty: 63
Rejestracja: 31 maja 2008, 17:25
Skąd: O

Elladan i Elrohir

Post autor: Czarmilion » 20 sty 2009, 22:26

Może wie ktoś czym charakteryzują się te postacie w grze?
Nie jestem pewień czy dwa sztylety dają im 1 dodatkowy atak?
A jeśli tak, to gdy dosiadają wierzchowca i szarżują mają 4 ataki?

Awatar użytkownika
gokish
Opiekun Balroga
Posty: 1421
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:26
Skąd: .

Re: Elladan i Elrohir

Post autor: gokish » 20 sty 2009, 22:30

Czarmilion pisze:Może wie ktoś czym charakteryzują się te postacie w grze?
Nie jestem pewień czy dwa sztylety dają im 1 dodatkowy atak?
A jeśli tak, to gdy dosiadają wierzchowca i szarżują mają 4 ataki?
w szarży mają 4 ataki
w walce z buta 3 jeżeli używaja twin blade :]
Nowości GW do lotra
†19.06.2009 oficjalne zakończenie "kariery" lotrowej

derrkater
Opiekun Balroga
Posty: 1461
Rejestracja: 03 lut 2008, 16:39
Skąd: Warszawa

Post autor: derrkater » 21 sty 2009, 10:03

Ale na piechotę mogą się shieldować - 4 Ataki lub używać 2HW, czyli 2 Ataki -1, +1.

Awatar użytkownika
Grunthor
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 500
Rejestracja: 23 sty 2008, 22:36
Skąd: Ursynów/PatoLotRiA

Post autor: Grunthor » 21 sty 2009, 17:38

Isilheru pisze:Ale na piechotę mogą się shieldować - 4 Ataki lub używać 2HW, czyli 2 Ataki -1, +1.
Na kuniku także mogą się shildowac jako jedyne w systemie :)
Druga ksywa - Kisiell

Grunthor - Rubaszny Olbrzym - żyjący w Cardif

Awatar użytkownika
rudzik
Gobliński jeździec
Posty: 51
Rejestracja: 22 mar 2008, 15:33
Skąd: z lochu

Post autor: rudzik » 21 sty 2009, 20:25

Grunthor pisze:
Isilheru pisze:Ale na piechotę mogą się shieldować - 4 Ataki lub używać 2HW, czyli 2 Ataki -1, +1.
Na kuniku także mogą się shildowac jako jedyne w systemie :)
No srednio :)
Nadzorca Lochu----> to ja xD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bohaterowie”