Stand Fast! bohaterów, zdawanie męstwa

Batman, Spiderman, Punisher, Blade i inne takie...

Moderatorzy: Darlark, Konradussss, Thein, Koshara, TonyStark, Kevin, Mnil

Awatar użytkownika
Amdur v.ost
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 238
Rejestracja: 13 sie 2009, 10:49
Skąd: Z Polski - małej wartowni armii Rhunu

Post autor: Amdur v.ost » 24 gru 2010, 12:30

a zwykły kapitan może zdawać męstwo za armię? na ile?
Walka z trollami:
Włącz komputer.
Znajdź trolla na forum.
ZIGNORUJ GO!
Zażyj Etopirynę i Stoperan na wszelki wypadek, ponieważ czasami taka trauma powoduje silną migrenę i biegunkę.

Awatar użytkownika
KedzioR_vo
Salah Ad Din
Posty: 2833
Rejestracja: 06 mar 2008, 18:11
Skąd: Gdynia

Post autor: KedzioR_vo » 24 gru 2010, 12:45

A zwykły użytkownik może sobie sam czegoś poszukać? Bo chyba za dużo pytań zadaje w różnych działach, czyż nie?...

Także Wesołych Świąt :P


PozdRawiam i popieram Arathorna, chłopak mądry jest, bierzcie przykład.
UWAGA!
Czytanie bez zrozumienia może prowadzić do trwałych uszkodzeń samooceny i ośmieszenia.
Nie ryzykuj - skontaktuj się ze słownikiem lub polonistą.

Awatar użytkownika
Turnavine
Honorowy Redaktor
Posty: 2350
Rejestracja: 24 sty 2008, 14:18

Post autor: Turnavine » 24 gru 2010, 12:46

Każdy bohater ma SF! na 6" chyba, że jego zasada specjalna stanowi inaczej ( może go nie mieć lub mieć podwojony jego zasięg, posiadać go tylko na konkretne jednostki ).
Jesteś nowy? Przeczytaj. - nieaktualizowane. Nie gram już w figurkę. PM-ki z pytaniami mijają się z celem.

Awatar użytkownika
Gizol
Nadzorca Trolli
Posty: 622
Rejestracja: 22 lip 2010, 14:26
Skąd: Tarnowskie Góry

Post autor: Gizol » 20 sty 2011, 10:04

Mam pytanie. Jeżeli na stole mam Theodena i Hamę i zdam test męstwa Theodenem (po breaku) to Hama zdaje automatem?? I czy wtedy liczy się od niego SF-a wokól niego??
Szagrat pisze:czy berserker walczy bronią oburęczaną
To w takim razie, poproszę jednoręczaną.

Awatar użytkownika
Herudaio
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 457
Rejestracja: 23 sty 2008, 19:17
Skąd: KKGB Berserker - Kraków

Post autor: Herudaio » 20 sty 2011, 10:25

Standfast dają bohaterowie wojownikom. Czyli Theoden da Warrior of Rohan, Hama da też SF!, notomiast Theoden Hamie nie (jest również bohaterem, nie wojownikiem).

Zdarza się jeden wyjątek i jest to Saruman dobry, natomiast ma on to explicite napisane w zasadach.
"I ask only for an enemy worth fighting,
and a cause worth fighting for."
- Spartan prayer

Awatar użytkownika
Gizol
Nadzorca Trolli
Posty: 622
Rejestracja: 22 lip 2010, 14:26
Skąd: Tarnowskie Góry

Post autor: Gizol » 20 sty 2011, 10:38

Chodziło mi oto automatem że Hama posiada zasadę Kapitan Gwardii i tu się pytam czy przy breaku też ta zasada działa.
Szagrat pisze:czy berserker walczy bronią oburęczaną
To w takim razie, poproszę jednoręczaną.

Awatar użytkownika
Alexander
Posty: 691
Rejestracja: 25 sty 2008, 19:24
Skąd: Kraków

Post autor: Alexander » 20 sty 2011, 10:43

Gizol - a jak brzmi ta zasada ?

Awatar użytkownika
Gizol
Nadzorca Trolli
Posty: 622
Rejestracja: 22 lip 2010, 14:26
Skąd: Tarnowskie Góry

Post autor: Gizol » 20 sty 2011, 10:46

Brzmi ona że Hama zdaje wszystkie testy męstwa niezależnie jakie dopóki Theoden jest na stole i chyba w zasięgu 28cm od niego. I tu właśnie mi chodzi czy ma tego SF-a jak ma automatem zdane bo pewny nie jestem.
Szagrat pisze:czy berserker walczy bronią oburęczaną
To w takim razie, poproszę jednoręczaną.

Awatar użytkownika
Alexander
Posty: 691
Rejestracja: 25 sty 2008, 19:24
Skąd: Kraków

Post autor: Alexander » 20 sty 2011, 11:04

Skoro zdaje wszystkie testy męstwa to również i StandFast!owy :)

Dopóki Theoden jest żywy.

Awatar użytkownika
Gizol
Nadzorca Trolli
Posty: 622
Rejestracja: 22 lip 2010, 14:26
Skąd: Tarnowskie Góry

Post autor: Gizol » 20 sty 2011, 11:06

Okej dzięks za odpowiedź bo miałem wątpliwości co do tego. Myślałem że jak nie zdaje Testu to też nie ma SFa. Ale wszystko wyjaśnione :)
Szagrat pisze:czy berserker walczy bronią oburęczaną
To w takim razie, poproszę jednoręczaną.

Awatar użytkownika
Glizdmen
Strażnik wyschniętej studni
Posty: 358
Rejestracja: 16 maja 2009, 21:49
Skąd: Brzeg

Post autor: Glizdmen » 06 lut 2011, 14:56

Jak to jest z WoSami i Gha Buri Ghanem - SF wodza dzikusów działa jedynie na wosów, lecz nie na wojowników z poza sojuszu, więc czy zwykłe dzikusy mogą korzystać z SF np. bohatera Rohanu?

Awatar użytkownika
Ozzz
Gobliński jeździec
Posty: 91
Rejestracja: 08 lis 2009, 20:38
Skąd: Kraków>Nowa Huta

Post autor: Ozzz » 06 lut 2011, 16:58

Jeśli nie mają wyraźnie napisane że nie mogą to oznacza że każdy SF na nich działa
Jeśli zostałeś oszukany/a przez pobieraczek wejdź na www.pozywamy-zbiorowo.pl

Awatar użytkownika
Gimli brave
Treser wargów
Posty: 31
Rejestracja: 27 paź 2010, 14:44
Skąd: Poznań

Post autor: Gimli brave » 08 paź 2011, 12:22

Wyobraźmy sobie taką sytuację:
Dowdca krasnoludów musi zdawać testy odwagi. Zdał taki test Gimlim. Czy zasięg stand fasta działa przed jego ruchem, czy po?
Proszę o szybką odpowiedź.

Awatar użytkownika
Mikz
Mistrz zardzewiałych zbroi
Posty: 528
Rejestracja: 28 sty 2008, 20:46
Skąd: City of fallen angels

Post autor: Mikz » 08 paź 2011, 12:25

Po. Czyli zdajesz Gimlim, ustawiasz go gdzie chcesz (by objął zasięgiem jak najwięcej kraśków) i dopiero wtedy zdajesz resztą.
Viking pisze:jeśli już mówimy o wykształceniu, to w Minas Tirith znajdowała się największa biblioteka Zachodu, a w Isengardzie mieszkał Saruman, Grima i banda nieogarniętych łomów. Pała z historii

Awatar użytkownika
Gimli brave
Treser wargów
Posty: 31
Rejestracja: 27 paź 2010, 14:44
Skąd: Poznań

Post autor: Gimli brave » 14 paź 2011, 7:18

1.Czy testy odwagi zdaję się po priorytecie, czy przed własnym ruchem?
2.Który gracz zdaje testy odwagi pierwszy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bohaterowie”